DSV IV marec 2016 – Kličem te!

DSV IV marec 2016 – Kličem te!

Tokrat nas je do državnega srečanja voditeljev vodila po dolenjski avtocesti in sicer do Krškega. »Kličem te!«, je bilo geslo tokratnega srečanja. In res so nas klicali nasmejani obrazi znanih sovoditeljev iz cele Slovenije.

Po začetnem zboru nas je državno vodstvo nasmejalo z ambientacijo, potem pa so nas »poslali« na kratek izhod. Na katerega smo se z veseljem odpravili, saj smo imeli s seboj odlično večerjo. Jajca v ribji konzervi z rozinami! Paše skupaj kot čevapčiči in marmelada. :P Večer je bil zaznamovan še s križevim potom in veselim večerom ob ognju, kjer je na svoj račun prišla zmagovalna pesem Skavtfesta 2015: Z rutko na pot.

Kot se rado na državnih srečanjih zgodi, je tudi tokrat jutro prišlo prekmalu in smo se kot izvidniki na taboru počasi kobacali iz svojih spalk. Če bi vedeli, da nas zunaj čaka sinje modro nebo in toplo sonce, bi to zagotovo opravili hitreje. Sledile so delavnice na temo zdravja mladih in se pogovarjali o razvojnih značilnosti mladostnikov, kjer je vsak voditelj zagotovo dobil kakšen recept za lažje delo v četi. Popoldne smo obiskali bližnji grad Rajhenburg, podrobneje spoznali planete v planetariju in se seznanili z interaktivnim multimedijskim središčem Gen energija, ki obiskovalcem omogoča potovanje v svet energije in energetike.

Sonce je že začelo zahajati in naše srečanje se je približevalo koncu.  Sledilo je še vitezovanje novo imenovanih voditeljev in sveta maša. Kjer smo namesto pridige, spremljali igro. Boj med angelom in hudičem, ki se lahko pojavi na naši voditeljski poti, kadar naletimo na probleme ali pa smo razočarani. Vsi smo si gotovo zapomnili bistvo angeljevih besed:  »Vztrajaj! ... Vstani in pojdi dalje! ... Na koncu te poti je velika noč. Zanesljivo.«

Objavljeno v DSV, Domov
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.