IV IZZIV 2014 - DOBER TEK

OPIS PROJEKTA

IV IZZIV je tradicionalni projekt, ki ga pripravlja državno vodstvo veje izvidnikov in vodnic skupaj z voditelji veje IV. Namenjen je vsem slovenskim izvidnikom in vodnicm ter njihovim voditeljem.

 

DOSEDANJI IV IZZIVI

Prvi IV IZZIV je potekal leta 2010, ko so se vodi preizkusili v orientaciji in progi preživetja. Naslednje leto so se vodi udeležili velike poti preživetja in postali IV legende. Leto kasneje, na IV IZZIV-u 2012, so se vodniki in podvodniki preizkusili v reševanju manjših izzivov, se urili v vodenju in timskem delu. Lansko leto je bil IV IZZIV še nekoliko drugačen, saj so organizacijo IV IZZIV-a prevzeli voditelji lokalnih skupin in v večih krajih po Sloveniji pripravili izziv za svoje skavte. Tako se je v spomladnih mesecih zvrstilo kar 10 IV IZZIVOV, na vseh pa je program temeljil na učenju in dokazovanju skavtskega znanja ter druženju in povezovanju.

 

IV IZZIV 2014

Geslo letošnjega IV IZZIVA je Dober tek!, s čimer želimo mladim skavtom sporočiti, kako pomemben je za vsakega posameznika zdrav življenjski slog. Geslo lahko razumemo na dva načina, kot pozdrav športni aktivnosti, ko se nekdo odpravi teči, ali pa kot voščilo pred jedjo.

Letošnji IV IZZIV daje preko štirih manjših mesečnih izzivov posameznikom in vodom priložnost, da se okrepijo na štirih ključnih področjih: poskrbijo za zdravo prehrano, razmigajo svoje telo, si vzamejo čas za nekoga, ki je osamljen in se povežejo v skupni molitvi za nek določen namen.

Zbrana navodila: Dober tek

Vabilo za medijeVabilo za medije