Palica ali korenček? – DSV IV Cerkno 2015

Na prvi spomladanski vikend v letošnjem letu smo se voditelji veje IV zbrali na državnem srečanju voditeljev na Cerknem, kjer smo se ponovno srečali s starimi obrazi, sprejeli nove voditelje veje IV, skupaj preživeli lep vikend in odkrili, v katerem grmu tiči zajec.

Za razliko od zajca smo se voditelji veje IV, v soboto, 21. marca, znašli na pravem mestu ob pravem času. No ja, o slednjem bi lahko razpravljali. Naše skupno druženje se je začelo z uradnim zborom. Po njem je sledila zgodba z duhovno mislijo, ob kateri smo spoznali, da je včasih potrebno kakšno stvar, ki smo jo tako skrbno načrtovali, enostavno preložiti na stran in se posvetiti nečemu drugemu, nečemu, ki je ta trenutek bolj pomembno. Misel smo lahko še isti dopoldan preizkusili v veliki igri, ko smo v različnih ljudstvih gradili piramido za faraona in se borili proti egiptovskim nadlogam.

Čas po kosilu smo izkoristili za kratke športne igre, v katerih smo se ljudstva ponovno potegovala za naziv najboljšega. Pozno popoldne smo imeli delavnico o vzgojnem namenu Združenja, na kateri smo voditelji aktivno sodelovali in podali svoje predloge. Zvečer smo se, tako kot Jezusovi učenci pri zadnji večerji, zbrali okoli mize pri sveti maši, ob koncu katere smo se odpravili na krajši križev pot. Po maši smo večer, ki se je nadaljeval v sredino noči, zaključili z druženjem ob petju, družabnih in športnih igrah.

Drugi dan našega srečanja se je za vse novo imenovane voditelje veje začel precej zgodaj. Sredi noči so nas ugrabili neznanci in nas odpeljali v neznano. Ko smo vsi mislili, da smo izgubljeni, so nas izpustili, dali zemljevid in nam dovolili, da se vrnemo nazaj pod pogojem, da naberemo rastline za čaj. K sreči smo našli pot do Cerknega in se pravočasno vrnili v jutranji zbor, v katerem smo bili imenovani. Po zajtrku so sledile delavnice, na katerih smo lahko urili svoje zanje, spretnosti in kondicijsko pripravljenost.

Čeprav utrujeni, smo se ob koncu našega druženja težko poslovili in odpravili proti domu. Državno vodstvo, ki je za nas pripravilo lep vikend, nam je za popotnico dalo dve stvari: palico in korenček. Dva podobna predmeta, ki pa se uporabljata v različne namene. S palico kaznujemo, s korenčkom pa pohvalimo. Voditelji imamo v svojih četah vedno možnost, da izbiramo med dvema stvarema. Na nas pa je, da se odločimo in izberemo palico ali korenček … mogoče oboje?

Objavljeno v DSV, Domov
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.